Garnet Art Bt

Mottónk: olyan megbízásokat vállalunk, amiben a legjobbak lehetünk.

Hírek

Lemosó permetezés
2015-02-12 18:23:59
Kategória: cikkek


Az ősz vége fele láthatjuk, hogy mennyi károsító tényező volt idén is a kertünkben. A kórokozóknál néhány példa: Tafrinától fodrosodó őszibarack fák, lisztharmatos-, szürkerothadásos növények. A kártevők is nagy egyedszámban fordultak elő. A szinte minden növényen megjelenő levéltetvek és pajzstetvek idén is sok kertbarát nyugalmát zavarták meg.

A lemosó permetezés az elengedhetetlen lépések közé tartozik a kerttulajdonosok számára. Ha nem is tudjuk teljesen visszaszorítani a fertőzéseket, de jelentősen csökkenthetjük. Ha egy évben csak egyszer szeretne permetezni, akkor mindenféleképpen ez legyen az. Sokan vannak, akik azért nem szeretnek és nem is permeteznek, mert ódzkodnak a kémiai vegyületektől. Szerencsére a lemosó permetezésekre használható szerek, természetes eredetűek (réz, kén, olaj), amik akár biotermesztésben is használhatóak.

A kijuttatás során fontos, hogy nagy lé mennyiséggel lemosás szerűen juttassák ki a készítményeket, hogy a hatóanyagok minden kis repedésbe bejuthassanak. A magasabb növények esetében célszerű benzinmotoros gépet, vagy háti nyomáspermetezők esetében hosszabbító szárat szerezni, hogy mindenhol elérhessük a növényt.

Használható hatóanyagok:

Réz: Általános kontakt hatóanyag a kórokozókkal szemben.

Kén: Lisztharmat ellen használható kontakt hatóanyag. Atkagyérítő hatása is van.

Olaj: Levéltetvek tojása és pajzstetvek ellen használható.


Megosztás a Facebookon!


Szerzõ: A NövényDoki
A cikk képei:

Kategóriák