Garnet Art Bt

Mottónk: olyan megbízásokat vállalunk, amiben a legjobbak lehetünk.

Hírek

aktualitások

Hópenész

A betegség onnan kapta a nevét, hogy elsősorban a hótakaró alatt alakul ki. A hópenészre (Fusarium nivale) jellemző tünet, akár 10-30 cm átmérőjű körkörös foltok jelentkeznek a gyepen.

A telelő vadgesztenye-aknázómoly

Egy kellemetlen kártevő, a Vadgesztenye-aknázómoly, ezt az időszakot báb alakban vészeli át a lehullott levelekben.

Tárolási betegségek

A tárolás során fellépő betegségeket elsősorban fitopatogén gombák okozzák.

Nyúl kártétel

Az embereknek és a vadaknak az élőhelye átfedik egymást. Ebben az időszakban a nyulak kártételére oda kell figyelnünk.

Hidegstressz avagy Foszfor hiánytünet

Teleltetés során találkozhatunk azzal a tünettel, hogy a növényünk levelén lilás-bordós (antociános) elszíneződést tapasztalunk.

Gyümölcsmúmiák

A gyümölcsmúmiákat almatermésűeken, csonthéjasokon és dísz Malus és Prunus fajokon figyelhetjük meg.

Aszalványmoly (Plodia interpunctella)

Az Aszalványmoly (Plodia interpunctella) az egész világon általánosan elterjedt faj. Sajnos gyakran találkozunk vele saját otthonunkban is, ami elég bosszantó tudd lenni.

Alma kalciumhiánya

A kalcium a növények sejtjeiben nagymértékben megtalálható makroelem. A gyümölcsök minőségét és tárolását legjobban meghatározó tápelemek közé tartozik.

A tőzeglégy

A tőzeglégy (Bradysia spp) elleni egyik legfontosabb védekezési mód, a növények túlöntözésének kerülése.

A lombhullás veszélyei!

A lehullott leveleket a tél beállta előtt célszerű összegyűjteni és eltávolítani, mivel ha ott marad potenciális fertőzési forrás lehet tavasszal.

Őszi kikerics

Míg a krókusz (Crocus) tavasszal nyílik, addig a kikerics ősszel díszíti kertünket. Ez az igen változatos színvilággal rendelkező növény, amely fehér, lila és rózsaszín árnyalatokban jelenik meg, a fák árnyékában, vagy cserjék alatt is jól érzi magát.

Őszi gyeptelepítés

Az ősz az egyik legideálisabb évszak gyepek telepítésére. Ilyenkor a megnövekedett csapadék és nedvességtartalom miatt sokkal nagyobb a csírázási százalék.

Sok a csiga a kertben!

A meztelen- és a házas csigák is a növények zöld részeit fogyasztják el előszeretettel. Jelentősebb kártételre a veszedelmes meztelencsigáktól számíthatunk. Ezek akár kisebb- illetve fiatalabb növényeket teljesen lerághatnak.

Mi támadja a fügefa levelét?

Néhány évvel ezelőtt felbukkant Budapest és környékén a ligeti levélmoly (Choreutis nemorana). Valószínűleg valamelyik mediterrán országból származó füge csemetékkel hozták be. A hernyója sárgászöld színű és szemölcsös. Ez okozza a levelek rágását és...

Fagyaltripsz

A fagyalon meleg száraz időben szaporodhat fel ez a kártevő. A rovarok megjelenésére már tavasztól számítani lehet és felszívódó rovarölő szeres kezelést alkalmazzunk ellenük.

Télizöld fagyal

A télizöld fagyal az egyik legalkalmasabb cserje sövények kialakításához.

Közönséges boróka

Előfordul a föld egész északi féltekén. 3-5 méter magasra megnövő, örökzöld cserje. Kérge sima, szürkés-barna, idősebb korban repedezett pikkelyes. Tűlevelei 2cm hosszúra is megnőhetnek és hármas örvökben állnak.

A lótücsök

A lótücsök (Gryllotalpa gryllotalpa) általánosan előforduló faj Európában, de gyakran tömegesen jelenhet meg akár házi kertekben is.

Kullancsveszély!!

Kullancsveszély! Beköszöntött a nyár! Itt az ideje a kikapcsolódásra a kertben.

Kategóriák